kleuradvies1

Verander uw kamer met kleur

KleuradviesWanneer u gaat schilderen of behangen bent u meestal geneigd om eerst een leuk kleurtje of motiefje uit te zoeken. Toch is het beter om eerst goed naar de ruimte te kijken: wat heeft de ruimte nodig? Komt er licht binnen, is de ruimte eigenlijk te smal of juist te breed, heeft u één ruimte waarbinnen u aparte hoekjes wilt creëren, etc.

Verbreden

Heeft u een smalle, hoge kamer, schilder dan eens het plafond donker en leg een donkere vloer. Hierdoor lijkt de kamer lager maar ook gelijk een stuk breder.

 

Hoger maken

Wanneer u een lage kamer heeft, maakt u juist de zijwanden donker. Hierdoor lijkt de achterwand breder en hoger, omdat deze in het plafond over lijkt te gaan. De hele kamer oogt daardoor hoger.

Minder diep

Een lange smalle kamer maakt u compacter door de achterwand donker te maken. Doordat u daar een zwaardere kleur gebruikt dan op de overige wanden, komt de achterwand dominant naar u toe en lijkt de kamer dus minder diep.

Dynamiek

Een kamer die uit één kleur of zachte nuances bestaat kan soms wat saai ogen. Wanneer u één muur in een fellere of donkere kleur schildert maakt u de hele kamer wat levendiger. Voordeel is dat u op deze manier ook eenvoudig de stijl van uw kamer kunt veranderen.

Verbinden

Heeft u twee ruimtes, waartussen bijvoorbeeld voorheen een muur gezeten heeft, dan kunt u deze eenvoudig met elkaar verbinden door de horizontale kleuren door te trekken. Hierdoor geeft u de ruimte meer eenheid en lijkt deze ook meteen groter.

Scheiden

Wilt u juist een open ruimte het gevoel geven van twee kamers, pas dan het kleurverschil verticaal toe: de scheidingswand geeft u een kleur of u schildert de muur en stopt in een denkbeeldig ‘midden’, zodat u de indruk wekt twee ruimtes te hebben.

Onze eigen adviseur van Schildersbedrijf Kaptein geeft u desgewenst een kleuradvies. Maar wij werken ook samen met Domez interieuradvies. Mocht u advies willen over kleuren of styling, dan kunt u dit altijd aanvragen via onze site of klik op de link onderaan dit bericht. Bel gerust voor een vrijblijvend advies.