Isolerende beglazing

isolerendebeglazing-icoonisolerende_beglazingIsolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht.

HR++ is (Hoog-Rendement-beglazing) is isolerend dubbelglas met een nog veel beter warmte-isolatie. Dit komt omdat op een zijde van het glas (in de spouw) een hele dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld.

Isolerende beglazing en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwering, zelfreiniging, geluidwering, brandwering, inbraakwering en het voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen kunnen in één product gecombineerd worden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.