houtrot-saneringHoutrotsanering

houtrotsanering-icoonHoutrotsanering is het plaatselijk vervangen van de slechte delen van houten gevelelementen. Het grootste voordeel hiervan is dat het kostenbesparend werkt. U hoeft immers geen nieuw kozijn te kopen, maar alleen een reparatie te laten verrichten aan onderdorpel of hoekverbinding. Dit geeft een minimum aan overlast en de binnenafwerking blijft doorgaans onaangetast. Vermeij Schilderwerken heeft veel ervaring opgedaan in houtrotsanering. Wij werken met producten van o.a. Componex, Sigma Flexidur of Repair care. Na reparatie gaat uw kozijn of ander gevelelement, mits onderhouden, gemiddeld weer ruim 10 jaar mee.

HoutrotsaneringKozijnvervanging/deelvervanging

Een deelvervanging wordt toegepast wanneer een dorpel of gedeelte van een stijlstuk zo verrot is dat deze geheel vervangen moet worden. Om deze werkzaamheden zorgvuldig uit te voeren kan het voorkomen dat het glas of draairaam hiervoor uitgenomen dient te worden. Na het aanbrengen van de deelvervanging wordt, indien nodig, het glas weer “gezet” waarna de glaslatten weer zorgvuldig worden teruggeplaatst met glasband en goed worden afgekit. Tevens kan aan de onderzijde de ventilerende neuslat worden geplaatst. (zie ook: ‘Waarom geventileerde neuslatten’). Hierbij zal in de toekomst indringend vocht in de onderdorpel worden vermeden waardoor u nog vele jaren uw kozijnen in goede conditie houdt. In voorkomende situaties kunnen wij snel handelen door productie van houtprofileringen te slaan vanuit onze eigen werkplaats.

Wanneer het kozijnhout zo ver is aangetast dat er meerdere deelvervangingen nodig zijn, is het kostentechnisch verstandiger om het gehele kozijn te vervangen. Voor de productie van deze complete kozijnen hebben wij samenwerkingsafspraken met regionale timmerfabrieken om snelle leveringen te garanderen. Deze kozijnen zijn dan voorzien van de eerste grondlagen die zijn aangebracht onder de meest ideale condities.